Προγράμματα eTwinning

In Sight In Mind: Τελικό ηλεκτρονικό περιοδικό

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και στην υπεύθυνη καθηγήτρια, κ.Γκιοτλή, για την εξαιρετική δουλειά τους στο πλαίσιο του eTwinning project: “In Sight In Mind”!

Το τελικό προϊόν τους, ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, μπορείτε να το δείτε εδώ:

E-twinning Project «InSightInMind»

Το σχολείο μας για άλλη μια χρονιά  συμμετέχει σε πρόγραμμα eTwinning, με τίτλο « InSightInMind»  μέσω του μαθήματος των Αγγλικών, με τα τμήματα Β3 και Β4 και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ.Γκιοτλή Αθανασία. Το φετινό έργο έχει σκοπό την προώθηση της ανεκτικότητας ανάμεσα στους νέους ανθρώπους και την αποφυγή ακραίων απόψεων,  εμβαθύνοντας στη σημασία της κοινωνικής ενσωμάτωσης όλων, στις σημερινές κοινωνίες διαφορετικότητας, με έμφαση στις κοινές Ευρωπαϊκές αξίες. Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες:

  1. Rosanna Torsello, I.I.S.S. “E.Fermi”, Italy
  2. ?nsal Saper, Zile Fen Lisesi, Turkey
  3. Nancy Gkiotli, 1o ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, Greece
  4. Marian Luca, Liceul Teoretic “Ioan Slavici”, Romania
  5. Maricica Apreutesei, Liceul Teoretic “Ioan Slavici”, Romania
  6. Ewa Dru?balska Kopka, Zesp?? Szk?? nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Mi?sku Mazowieckim,Poland

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα της έναρξης αυτής της νέας και ιδιαίτερα δημιουργικής συνεργασίας ανάμεσα στους μαθητές των έξι αυτών χωρών.

In Sight In Mind: οι πιο πρόσφατες δραστηριότητες

Για την προώθηση του έργου δημιουργήθηκε ο δικτυακός τόπος: https://sightmind.weebly.com, τον οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε, για να δείτε τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκειά του.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αρχικά, έλαβαν μέρος σε μια έρευνα σχετικά με την ριζοσπαστικοποίηση (Radicalization).

Αφού μελέτησαν το θέμα και το συζήτησαν μεταξύ τους, με βάση τις Μεικτές Διεθνείς Ομάδες τους (MIT: Mixed International Teams) , μέσω των Forums στο Twinspace, δημιουργήθηκε ένα κοινό ηλεκτρονικό βιβλίο (flipbook) όλων των εργασιών των μαθητών.

Στην 3η μεγάλη δραστηριότητα, με τίτλο ?Europe in the Mirror of culture?, οι μαθητές δημιούργησαν ποιήματα, ιστορίες, μια εικονική επίδειξη των αξιοθέατων της Ευρώπης και πολιτιστικών προορισμών σε αυτήν.

Ακόμη δημιουργήθηκε ένα κοινό βίντεο/τραγούδι όλων των χωρών που συμμετέχουν στο έργο σε στίχους των ίδιων των μαθητών/μαθητριών με θέμα την κατηγοριοποίηση και των χαρακτηρισμό ανθρώπων με βάση ετικέτες.

Υπεύθυνη καθηγήτρια:κ.Γκιοτλή Αθανασία

Powered by emaze

https://twinspace.etwinning.net/45476/pages/page/353747