Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α’ τάξης στο τμήμα Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Κατερίνη

Την Πέμπτη 11  Απριλίου 2024 σαράντα ένας (41) μαθητές/τριες της Α’ λυκείου συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Μυτακίδου Κατερίνα, Σιώρου Πολυξένη και Αφράτη Τερέζα επισκέφτηκαν  το τμήμα Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Κατερίνη.

Ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή Φυσικής κ. Πετούση στο μουσείο, που δημιούργησε μαζί με έναν συνάδελφο φυσικό. Εξήγησε με την βοήθεια παιχνιδιών Playmobil που ήταν έξυπνα τοποθετημένα,  πως ο καφές από το δέντρο της Βραζιλίας φτάνει στο σπίτι μας στην Ελλάδα.

Σε έναν άλλο πάγκο υπήρχαν τοποθετημένα ιστορικά διάφοροι υπολογιστές μέχρι και τον πιο σύγχρονο και έγινε παρουσίαση του σημαντικού ρόλου της  χρήσης των υπολογιστών σε ότι αφορά την περισυλλογή, μεταφορά και προώθηση ενός προϊόντος.

Τέλος, περιηγήθηκαν σε πάγκους εφαρμογών από τον χώρο της ΦΥΣΙΚΗΣ για την κατανόηση εννοιών όπως:  ηλεκτρομαγνητισμός, βαρυτικό πεδίο, βαρυτικά πεδία άλλων πλανητών, στάσιμα κύματα, ηχητικά κύματα, στατικός ηλεκτρισμός, πηνίο Tesla, φαινόμενο αμοιβαίας επαγωγής.

Παρουσιάστηκαν ζωντανά αρκετά από τα παραπάνω, με πειράματα που χρησιμοποιούσαν  απλά καθημερινά υλικά, είτε μέσω ειδικών κατασκευών. Προσκλήθηκαν  αρκετοί μαθητές να εκτελέσουν οι ίδιο το πείραμα, πράγμα που εξέτεινε περισσότερο το ενδιαφέρον τους.

Αφού καταχειροκροτήθηκε και τον ευχαριστήσαμε θερμά για τα υπέροχα πράγματα που μας έδειξε, κλείσαμε ραντεβού και για του χρόνου.