Συνάντηση του Ομίλου Φιλαναγνωσίας με την συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Την Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στο 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερη συνάντηση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας συναντήθηκαν με την συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη, το βιβλίο της οποίας «Ξυπόλυτοι Ήρωες»  έχουν διαβάσει κατά την διάρκεια των συναντήσεων του Ομίλου.

Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη κατάγεται από την Κέρκυρα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Υπηρετεί ως φιλόλογος στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Γράφει λογοτεχνία για μικρούς και μεγάλους. Το μυθιστόρημά της  «Ξυπόλυτοι ήρωες»  τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Νέους το 2017.

Η συγγραφέας συνομιλώντας με τους μαθητές ξεδίπλωσε τις σκέψεις της, τα συναισθήματά της και τους προβληματισμούς της. Αποκάλυψε τα συγγραφικά της μυστικά και με αληθινό ενδιαφέρον απάντησε στις ερωτήσεις τους σχετικά με το ποια είναι η έμπνευσή της ,αν είναι υπαρκτά πρόσωπα  οι ήρωές της  και πολλά άλλα.

Την  εκδήλωση παρακολούθησε η σχολική σύμβουλος κ. Σαχανά Ιφιγένεια καθώς και καθηγητές και καθηγήτριες του σχολείου μας.

Η συνάντηση έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς οι συμμετέχοντες απήλαυσαν εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και οι μαθήτριες σε συνεργασία με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας.

Η παρουσία της κ. Μητσιάλη και τα λόγια της άγγιξαν τα παιδιά και τόνωσε το ενδιαφέρον τους  για τον υπέροχο κόσμο της λογοτεχνίας και της μυθοπλασίας.

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ 1ου ΓΕΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

ΒΡΥΖΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΔΕΜΙΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ