Περιβαλλοντικός περίπατος στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»

Το 1ο ΓΕΛ Κορδελιού, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» που υλοποιεί σε συνεργασία με το  Κ.Π.Ε Κορδελιού & Βερτίσκου, πραγματοποίησε περιβαλλοντικό περίπατο με αφετηρία την οδό  Αλ. Παπάγου στην οποία εδρεύει το σχολείο  και τελικό προορισμό το Δημαρχείο του Κορδελιού- Ευόσμου.

Οι μαθητές/τριες του Α3, με εργασία σε ομάδες, παρατήρησαν και κατέγραψαν, κατά μήκος της παραπάνω διαδρομής, την οικονομική δραστηριότητα, τα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος, τα στοιχεία πολιτισμού αλλά και τα αρνητικά στοιχεία της περιοχής που αποτελεί τη γειτονιά τους. Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με συνέντευξη που μας παραχώρησε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, ο οποίος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούσαν την ανακύκλωση, την καθαριότητα, την ετοιμότητα του Δήμου για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, την εγκληματικότητα, το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην  περιοχή κ.α.